Info

De Club

The Original Jeep Owners Club is een club die sinds 1984 het rijden in een en het in stand houden van de Original Jeep centraal stelt. Het is een Nederlandse club met inmiddels meer dan 200 leden, waarvan een deel uit diverse landen vanuit Europa komt.Door The Original Jeep Owners Club (OJOC) worden per jaar een aantal evenementen georganiseerd in binnen- en buitenland. We beginnen ieder jaar met een nieuwjaarsrit/terrein waaraan de ledenvergadering verbonden zit. Verder volgen er meerdaagse evenementen en enkele dagritten. Gedurende deze evenementen rijden we natuurlijk waar mogelijk off road aan de hand van een roadbook door middel van het bolletje pijltje systeem.Gezelligheid, vindingrijkheid en behendigheid staan voorop.

Toch is er om de concurrentie binnen de club hoog te houden sinds 2010 de felbegeerde OJOC trofee te winnen. Deze trofee kan elk jaar worden gewonnen door het hele jaar goed te presteren bij alle proeven die tijdens de evenementen worden gehouden. aan het eind van het jaar worden alle punten bij elkaar opgeteld en met de nieuwjaarsbijeenkomst wordt de Jeeper met de meeste punten Jeeper of the year gefeliciteerd met de OJOC trofee. Let op deze trofee is een wissel trofee dus zorg dat je hem elk jaar weer wint! zo niet ben je hem kwijt! Indien er iemand is die 3 keer op rij Jeeper of the year is geworden dan mag de trofee worden behouden.

The Original Jeep Owners Club heeft een Jeep Bulletin waarin nieuwe en/of opvallende Jeep lectuur staat en waarin uitvoerig verhaal gedaan wordt over de evenementen. Dit alles geïllustreerd met foto’s. Heeft een Jeeper een leuk verhaal te vertellen over zichzelf en zijn Jeep, dan wordt dit natuurlijk geplaatst. Hierdoor komen de vele aspecten van het terrein rijden aan de orde. Het Jeep Bulletin bevat ook interessante advertenties maar kan altijd meer gebruiken. Dit alles wordt verzorgd door de redaktie. Indien u iets met ons wilt delen ga naar contact.

De geschiedenis van de Original Jeep Owners Club

The Original Jeep CJ Owners club is eigenlijk al in 1983 opgericht door een aantal enthousiaste Jeep bezitters. Zij hadden als hoofddoel om de originele Jeep CJ5/6/7/8 gefabriceerd door de Jeep Corporation in Toledo Ohio USA in stand te houden. In de eerste brochure die werd uitgegeven stond ook nog dat je alleen lid kon worden als de auto ook nog was voorzien van de originele motor. Het bestuur uit die tijd bestond uit. Fons van Diepenbeek, Nico Bosschaart, Harry van Gend en Willem van Holten.

In 1984 is de club ingeschreven in de Kamer van Koophandel en is het eerste clubblad uitgekomen. De voorzitter Fons van Diepenbeek schreef het eerste voorwoord. Hierin werd aangekondigd dat er in de Ardennen van 31 mei tot en met 3 Juni de Eerste Europese Jeepers Jamboree zou worden georganiseerd. Het voorwoord was in 3 talen Nederlands, Engels en Duits. De uitnodiging voor de eerste Jamboree stond ook nog in het Frans.

De eerste Jamboree werd gehouden in Grand Bru. Er werden door het bestuur routes uitgezet met doorwadingen en onderweg werd er op picknickplaatsen gestopt waar de plaatselijke bevolking zorgde voor eten en drinken. Voor de eventuele pechgevallen was er een complete mobiele Jeepgarage ingericht om pechvogels ter plekke te helpen. De Jamboree werd uitgesloten voor Jeep Wagoneer of Cherokee. Achter in het blad stond een zeer uitgebreide lijst met Jeepdealers door heel Europa.

Vanaf dat jaar werden er veel evenementen georganiseerd met als hoogtepunt ieder jaar de European Jeepers Jamboree. De eerste twee jaar in Grand Bru, daarna een aantal keer in Aywaille en later in Bouillon en Sedan. Deze en alle latere Jamborees zijn altijd door veel Jeeprijders bezocht.

De komst van de Wrangler in 1986 heeft nog wel een bestuurs- en ledenvergadering gekost om toelating van dit model te bewerkstellingen. Dit model had namelijk vierkante koplampen in plaats van ronde. Maar ja, hij leek toch wel erg op een CJ. Deze letters zijn door de komst van de YJ uit de naam van de club weggelaten. Aangezien de ronde koplampen toch meer in trek zijn is er sinds 1996 de uitvoering met de aanduiding TJ. Tot 2007 is hij gebouwd in diverse uitvoeringen  met ieder zijn kenmerkende looks, zo is er de TJ Wrangler Unlimited gekomen die is verlengt en 4 deuren heeft! Sinds 2007 hebben de Wranglers de aanduiding JK en zijn er vele eigen edities op de markt gebracht waaronder de Rubicon X Freedom Edition deze heeft verstevigde assen met elektrische lockers (sperren) en staat hoger op zijn grotere wielen, de laatste jeep editie is 2014 Wrangler Willys Wheeler Edition.

The European Jeepers Jamboree is een aparte stichting geworden die buiten de club georganiseerd werd maar natuurlijk nog steeds door veel club leden werd bezocht. De Jamboree was altijd het grootste succes van de club, maar werd door zijn omvang op een gegeven moment onmogelijk om door de club te organiseren.

De club ging verder met het organiseren van evenementen voor haar eigen leden. Omdat er nog veel mogelijkheden waren in Nederland om terrein te rijden was het niet zo moeilijk voor het bestuur om iedere keer weer een evenement te organiseren. Vele malen op de Veluwe met o.a. een langdurige nachtrit. Andere locaties in Nederland zoals de havengebieden in Rotterdam of Amsterdam. Er werd ook veel gereden in België, zelfs in Vlaanderen waren er veel mogelijkheden om ritten te organiseren op onverharde wegen en paden. Inmiddels zijn we heel erg afhankelijk geworden van terreinen die in privé bezit zijn en moet er altijd een goede overeenkomst zijn met de plaatselijke autoriteiten.

Niet alleen de club organiseert evenementen, maar buiten het bestuur zijn er actieve leden die voor de leden van de club ritten en/of weekenden organiseren. Een heel bekend evenement is ooit begonnen door een grote groep Jeep rijders uit Brabant en zo is het overbekende Brabanders weekend ontstaan dat regelmatig terugkeert. Of onze Belgische leden met o.a. het Old Smugglers weekend. Ook in Drenthe is zo’n fanatiek lid die graag voor de Jeepers wat organiseert. Dit wordt door bestuur en leden zeer op prijs gesteld.

Inmiddels hebben veel enthousiaste leden bestuursfuncties bekleed en hun best gedaan ieder jaar zoveel mogelijk evenementen voor de leden te organiseren. Er wordt sinds 1996 4 x per jaar een clubblad uitgegeven dat wordt uitgevoerd door een zeer enthousiast lid van de club en verhalen en technische beschrijvingen en ondervinden van de leden publiceert en waar adverteerders hun bijdrage leveren.

De aflopen jaren hebben veel Jeepeigenaren zich aangemeld als lid van de “Jeepclub” Er zijn erg veel leden die al jaren in het bezit zijn van een Jeep, ook een behoorlijk aantal vanaf het eerste uur. Natuurlijk zijn er ook veel leden geweest die maar tijdelijk in het bezit zijn geweest van een Jeep en die hem om wat voor reden dan ook weer hebben verkocht en hun lidmaatschap hebben opgezegd. Inmiddels zijn we bijna 30 jaar verder en is de club met zijn ruim 200 leden nog steeds een leuke club die probeert met elkaar het plezier te beleven van het bezit, de eigenschappen en de mogelijkheden van

The one and only four wheel drive car with the name 

JEEP